preloader image

Chystáš se na Maltu, ale máš strach z nepříjemností ohledně COVID?

Nezoufej, máme pro tebe dobrou zprávu!
Zajistili jsme pro tebe pojištění s pokrytím nákladů v souvislosti s koronavirem.

Lada Antalová: Začala jsem si konečně věřit a rozmluvila se
13
06/2019

Lada Antalová: Začala jsem si konečně věřit a rozmluvila se

Jazykový pobyt na Maltě není jen o studiu, ale především o získání zahraničních přátel, zážitcích, osamostatnění se a získání sebedůvěry. Své o tom ví studentka Lada, která s námi vyjela studovat na celé 3 týdny. A jak se jí na Maltě líbilo?

 

Vždy jsem snila o jazykovém pobytu v zahraničí, ale chyběla mi odvaha vycestovat. Bála jsem se toho, co mě čeká, že se nedomluvím, nebudu nikomu rozumět, ztratím se na letišti, že pobyt nebude odpovídat mým představám. Těch strašáků, které jsem měla v hlavě, bylo opravdu hodně. Vše jsem 10x rozmýšlela a nemohla se rozhodnout. Slečna Míša se mnou měla opravdu svatou trpělivost, nakopla mě a motivovala mě natolik, že jsem se nakonec rozhodla odjet téměř ze dne na den. I když jsem vše řešila na poslední chvíli, agentura AnaMa mi vše vyřídila bez sebemenšího problému. Ani jsem se nenadála, a byla jsem na Maltě, kde se mnou Míša osobně setkala.

Kurz angličtiny

Lada ve třídě se svými zahraničními spolužáky.

Chodila jsem do jazykové školy Gateway School of English, kde jsem strávila úžasné 3 týdny. Jedná se o malou rodinnou školu, kde si každý pamatuje vaše jméno. Absolvovala jsem skupinový kurz obecné angličtiny (20 lekcí týdně). Lekce probíhaly v dopoledních hodinách a byly velmi různorodé. I když ve škole bylo docela hodně Čechů, bylo pravidlo, že se ve škole musí mluvit pouze anglicky. Ve třídě jsem měla spolužáky z různých koutů světa – Japonska, Rumunska, Číny, Německa, Korey aj., takže jsem měla možnost seznámit se s lidmi z různých kultur. Tato škola byla pro mě velmi dobrou volbou, všichni byli velmi usměvaví a vstřícní, mnoho jsem se zde naučila, a hlavně překonáte strach z mluvení, což byl můj největší problém.

Ubytování v rodině

Bydlela jsem u hostitelské rodiny poblíž školy, což nebyla úplně správná volba, jelikož rodiny zde ubytovávají velké množství studentů, příště bych asi spíše volila rezidenci, kterou má GSE hned vedle školy. Ale nic proti gustu, vždy jsem se tam dobře najedla i vyspala.

Zážitky na celý život

Malta je opravdu úžasné místo, plné krásných pláží a míst, které určitě stojí za to procestovat, jak autobusem na vlastní pěst, tak i za účasti školních výletů, které byly velmi rozmanité. Poznala jsem plno nových přátel z různých koutů světa. Ani noční život na Maltě určitě nezahálel, do pověstného Paceville jsme se s kamarádkami vydaly hned několikrát 😀

Školní výlet na loďce
Školní výlet č. 1
Výlet po krásách Malty
Školní výlet č. 2
Párty v Paceville
Party v Paceville.

Na pobyt na Maltě, určitě jen tak nezapomenu, byl to opravdu skvělý zážitek a jsem velmi ráda, že jsem se nakonec odhodlala a vyrazila. A pro ty, kdo se stále rozhodujete, jestli jet či ne, určitě běžte do toho!! Můžete jen získat!!! A s agenturou AnaMa se vůbec nemusíte bát, protože se o vás postarají do posledního puntíku a jako o vlastního.

Děkuju moc, že jsem s vámi mohla cestovat, byl to opravdu skvělý zážitek!

 

Lada