preloader image

Chystáš se na Maltu, ale máš strach z nepříjemností ohledně COVID?

Nezoufej, máme pro tebe dobrou zprávu!
Zajistili jsme pro tebe pojištění s pokrytím nákladů v souvislosti s koronavirem.

Mýtus spojený s učením se jazyků v pozdějším věku
02
10/2019

Mýtus spojený s učením se jazyků v pozdějším věku

Je Ti přes 30, 40, nebo dokonce přes 50 let a máš pocit, že už je příliš pozdě na studium angličtiny? Máme pro Tebe dobrou zprávu. Nikdy není pozdě! 

To, že na něco nemáš věk, je jen pouhý mýtus, kterému, bohužel, spousta lidí stále věří. Když jsme byli děti, vše bylo možné a snadné, ale jakmile jsme dospěli do zralejšího věku, vše je najednou komplikované. Na všechno jsme moc staří. Na každém rohu vidíme překážky. Kolikrát nás tyto představy natolik ochromí, že raději ani nezačneme. Vzdáme se ještě před bojem. Pustíme naše sny z hlavy. Bereme věk jako kritérium pro to, co můžeme a co ne. Do čeho se ještě pustit, a co už nemá cenu, protože jsem prostě moc staří. Přitom práce, kterou chceš, výlet do zahraničí, který toužíš celý život podniknout, i schopnost naučit se druhý či třetí jazyk, to vše je možné. Člověk není nikdy starý na to, aby si plnil sny a učil se novým věcem. Já sama jsem se naučila anglicky až po 30 a jsem tak živým důkazem toho, že se jazyk dá naučit až v dospělém věku a bez učebnic. Nestačí však jen chtít, je zapotřebí pro to i něco udělat. Tvým prvním krokem může být žádost o nezávaznou cenovou nabídku jazykového pobytu na Maltě.

 To, že na něco nemáš věk, je jen pouhý mýtus, kterému, bohužel, spousta lidí stále věří.

Udělej ze svého věku výhodu

Často mě fascinuje, jak spousta lidí v dospělém věku bere svůj věk jako nevýhodu, nevěří si a strach jim často nedovolí ani vycestovat. Přitom stačí změnit úhel pohledu a podívat se na celou věc z jiné perspektivy. Tak zaprvé ve zralém věku už nejsi tak naivní, jako za mlada. Víš, že všechno nejde hned a samo, studium hold chce trochu času a píle. Nemáš tedy přehnaná očekávání. Zadruhé víš, že to chvílemi může být i náročné, obzvláště, když jsi v úplně cizím prostředí, což Tě ale neodradí, protože nějaké ty pády a složitější situace už máš v životě za sebou. No a zatřetí v pozdějším věku už také ke studiu přistupuješ zodpovědněji, nebereš to jen jako nutné zlo, které si musíš "odsedět" a potom hurá na párty.

Výuka angličtiny v IELS Gozo
Studenti při výuce v jazykové škole IELS Gozo

Studium angličtiny v zahraničí ve zralém věku, ano či ne?

Chápu, že pokud jde o výuku angličtiny v zahraničí, každý si nejčastěji představí učebnu a rezidenci plnou mladých studentů, kteří jsou čerstvě po střední škole, jsou hluční a každý večer pořádají párty. Pro někoho, kdo má 30 let, by to neměl být problém, nicméně pokud jsi starší, máš za sebou bohaté životní zkušenosti a chceš se především učit anglicky, bylo by pro Tebe určitě lepší a jednodušší studovat s lidmi v podobném věku. 

V AnaMa jsme na to při výběru našich partnerských škol mysleli a ty si tak můžeš užívat kurzů angličtiny speciálně vytvořených pro dospělé starší 30 let, kdy budeš učebnu i ubytování sdílet se svými vrstevníky. V těchto kurzech se skupina mnohem více zaměřuje na své profesní cíle. Studenti smýšlejí podobně, spojují je životní zkušenosti i společná témata k rozhovoru, která zlepšují a urychlují celý proces učení se anglického jazyka. Párty už nejsou prioritou. Bingo!

V EC Malta 30+ jsem strávila 4 týdny, škola byla super, jelikož se všichni chtěli doopravdy učit a né pařit :D. Získala jsem hodně zahraničních kamarádů a posunula svou úroveň angličtiny, čehož si všiml i můj lektor, ke kterému jsem pravidelně docházela v ČR. Jitka (34)

Toužíš po komornější skupině studentů, která bude ještě více odpovídat tvému věku? Pak si určitě zamiluješ programy pro dospělé od 40 a 50 let, které jsou často spojeny s předem připravenými aktivitami a výlety pro danou skupinu. Naučíš se anglicky, získáš stejně staré přátele z různých koutů světa, a kdo ví, třeba si na Maltě po zlepšení svých komunikačních dovedností najdeš i práci a kompletně změníš svůj život. Ne, není to sci-fi. I to je možné!

Výuka angličtiny v EC Malta 30+
Studenti při výuce angličtiny v jazykové škole EC Malta 30+

Bude to utrpení nebo výzva? To záleží na Tobě!

 

První krok je vždy nejobtížnější, ale jakmile začneš, otevře se Ti svět úžasných možností, které stojí za to prozkoumat. Své o tom ví i manželský pár Lucie (40) a Zdeněk (43), kteří s námi vyrazil na Maltu do jazykové školy Cavendish School of English a strávili tak 10 dní v úchvatném hlavním městě Valletta, plném úzkých uliček, historických památek a pouličních umělců. Ve třídě rozhodně nebyli nejmladší a celý pobyt si patřičně užili. A hlavně zapracovali na své angličtině, která se na ně na Maltě valila ze všech stran. Neměli před ní kam utéct.

I dospělí se potřebují vzdělávat. I rodiče potřebují dovolenou. Dopřej si ji i Ty. V AnaMa.cz jsme připraveni Ti pomoci vybrat tu nejlepší školu pro Tvůj věk a potřeby.

Seznamovací párty s našimi studenty.

Pro více detailních informací se na nás neváhej obrátit přes kontaktní formulář nebo nám rovnou napiš na e-mail info@anglictina-na-malte.cz