preloader image

Chystáš se na Maltu, ale máš strach z nepříjemností ohledně COVID?

Nezoufej, máme pro tebe dobrou zprávu!
Zajistili jsme pro tebe pojištění s pokrytím nákladů v souvislosti s koronavirem.

26 nejčastějších otázek k jazykovému pobytu
10
10/2018

26 nejčastějších otázek k jazykovému pobytu


1. Jaká je věková kategorie pro jazykový pobyt?

To, že jazykové kurzy jsou pouze pro mladé, nebo dokonce jen pro studenty, je pouhý mýtus. Jazykového pobytu na Maltě se může zůčastnit kdokoli, kdo má chuť se učit anglicky a zažít nové dobrodružství a je jedno, jestli Ti je 10 nebo 80 let :). Nabízíme jazykové kurzy pro děti, mládež, dospělé i seniory a dokonce i speciální balíčky pro rodiny s velmi malými dětmi od 3 let.

2. Je jazykový pobyt na Maltě vhodný i pro začátečníky?

Určitě ano! Právě Malta je pro začátečníky a mírně pokročilé nejlepší destinací pro studium, díky dobře srozumitelnému přízvuku obyvatel. Pro úplné začátečníky máme v nabídce jednoměsíční kurz určený přímo začátečníkům, nebo lze využít privátních lekcí.

3. Kdy je nejlepší čas vycestovat?

Na jazykový pobyt můžeš vycestovat v průběhu celého roku. Většina našich klientů přijíždí na léto, kdy je hlavní sezóna. Osobně doporučujeme jaro/podzim, kdy už nejsou taková vedra, počasí je stále super a ceny jsou mimo sezónu nižší. Vycestovat se však nemusíš bát ani přes zimu :)

4. Jak je to s začátkem a koncem kurzu a ubytování?

Kurzy začínají vždy v pondělí a končí v pátek. Máš-li rezervováno ubytování ve školním apartmánu, rezidenci nebo hostitelské rodině, počítá se s příjezdem o víkendu, většinou mezi 14 - 22 hodinou. Samozřejmě je možné se ubytovat i v noci v závislosti na letu, některé školy si však mohou účtovat poplatek za pozdní příjezd. Ubytování zpravidla končí v sobotu, opět ale závisí na Tvém letu.

5. Jak dlouho můžu na Maltě studovat?

To záleží jen Tobě a Tvých finančních a časových možnost. Minimální délka pobytu je 1 týden. Ideálně doporučujeme alespoň 3 - 4 týdny. Od 8+ týdnů a následně od 12+ týdnů se cena za týden kurzu podstatně snižuje. Studovat můžeš i celý akademický rok.

6. Jakou metodou probíhá výuka?

Výuka probíhá zábavnou formou a je zaměřena na procvičování všech 4 oblastí - mluvení, psaní, poslech i čtení. Důraz se klade především na komunikaci, porozumění a rozšiřování slovní zásoby, používají se i učebnice.

7. Kdy probíhá výuka?

Výuka probíhá převážně dopoledne. Přes léto, kdy je ve školách nejvíce studentů, probíhá výuka i v odpoledních hodinách. Můžeš se setkat i s kombinovanou výukou např. pondělí dopolende, úterý odpoledne. Záleží na konkrétní škole.

8. Jak rychlý bude můj pokrok?

Pokrok každého studenta je velmi individuální. Záleží na Tvém přístupu, docházce, intenzitě kurzu, délce pobytu, trávení volného času. Pro rychlejší pokroky doporučujeme nebát se mluvit, vybrat si sdílené ubytovnání a sdružovat se se studenty odlišné národnosti. Rozhodně nedoporučujeme vyhledávat české a slovenské studenty.

9. Která lokalita je pro studium nejlepší?

To je zcela individuální. Mladí lidé většinou požadují centrum ostrova se společenským vyžitím ve dne i v noci. V takovém případě doporučujeme lokality Sliema, St.Julians, Swieqi. Dospělí, senioři či rodiny s dětmi převážně chtějí klidnější prostředí s krásnými plážemi poblíž. Pro tyto pobyty doporučujeme například San Gwann nebo ostrov Gozo, který je mnohem klidnější a více oplývající přírodou.  Pro děti pak samozřejmě vybíráme a doporučujeme takové pobyty, kde jsou děti umístěny v bezpečné lokalitě na opačné straně ostrova jako je např. Qawra či Cirkiewa.

10. Jak daleko je ubytování od školy?

Školní rezidence bývají v těsné blízkosti školy, někdy přímo ve školní budově. Hostitelské rodiny a školní apartmány bývají obvykle v docházkové vzdálenosti max. do 30 minut chůze, ve výjimečných případech do 30 minut jízdy autobusem.


11. Můžu mít v hostitelské rodině speciální stravu (mám alergii, jsem vegan,..)?

Ano, nicméně je nutné zaplatit příplatek, který má každá škola jiný. Tento požadavek je taky zapotřebí uvést v přihlášce!


12. Chci odjet na delší dobu, ale mám malého pejska (čivava, yorkšír,..), kterého mi nemá kdo hlídat, mohu si ho vzít s sebou?

Ano, pokud Tvůj mazlíček není příliš hlučný a splňuje podmínky pro leteckou přepravu, jsme schopni Ti zajistit i ubytování s pejskem. Je však zapotřebí nás o tom předem informovat a vzít si ubytovaní v apartmánu s vlastním pokojem.

13. Je ve škole a školou poskytovaných ubytováních k dispozici wifi?

Ve všech školách i školních rezidencích a apartmánech je bezplatná wifi. Při pobytu v hostitelských rodinách záleží na konkrétní rodině, některé rodiny poskytují wifi bezplatně, některé za příplatek.

14. Účtujete si za zprostředkování kurzu a ubytování nějaké poplatky?

Ne, naše služby máš zdarma. Nikdy neúčtujeme žádné příplatky, naopak objednání pobytu přes nás je pro Tebe mnohdy výhodnější, než kdyby sis kurz vyřizoval/a sám/a díky našim akčním nabídkám a speciálním balíčkům, které máme se školami vyjednány.

15. Můžu zjistit hodnocení kurzů či škol od bývalých studentů?

Ano, hodnocení spokojenosti s kurzem, školou i naši agenturou si můžete přečíst v recenzích našeho webu, případně v článcích na blogu.

16. Kdy je potřeba pobyt zaplatit?

Většina škol požaduje zálohu ve výši cca 25 % co nejdříve po vystavení faktury. Zbytek částky je obvykle požadován 14 dní před začátkem kurzu, záleži na vybrané škole.

17. Nevím si rady s výběrem jazykové školy, kurzu či ubytování. Můžete mi pomoci?

Ano, rádi Ti se vším poradíme. Na základě dotazníku Ti pomůžeme vybrat Tvou jazykovou školu, navrhnout vhodný kurz i typ ubytování. Všechny školy jsme osobně navštívili, zjistili potřebné informace, prozkoumali okolí, na některých školách jsme si i vyzkoušeli studium. To vše nám umožňuje pomoci Ti vybrat pro Tebe to správné prostředí dle Tvých požadavků.


18. Je lepší malá rodinná škola nebo spíše ta velká?

To je individuální. V malých školách je výhoda osobnějšího přístupu. Každý zná každého jménem, v případě problémů je možné to ihned řešit přímo s vedením školy. Velké školy jsou rušnější díky většímu množství studentů i personálu. Na druhou stranu Ti to dává větší šanci poznat více nových lidí. Všechny velké školy v naší nabídce jsou také velmi moderně zařízeny.


19. Chtěli bychom na kurz odjet jako skupina (školní akce, zaměstanci,  apod.) je to možné?

Ano, zařizujeme i skupinové kurzy za speciální ceny. Pro více informací nám prosím napiš zprávu.  

20. Zařizujete také letenky?

Ano, letenky zajišťujeme ve spolupráci s velmi dobrým letenkářem. Nezaměřujeme se však vyloženě na nejnižší cenu za všech okolností, ale snažíme se vždy připravit super lety za co nejlepší možnou cenu se zachováním osobního přístupu, který je pro nás prioritní. Tj. když třeba letecká společnost změní časy letů, dozvíš se to od nás, upozorníme Tě na check-in, na který spousta lidí zapomíná a poté platí další peníze navíc, platby probíhají převodem, tedy nikam nezadáváš číslo své karty a nehrozí tak duplicitní blokace, jako například u vyhledávacího portálu, nikam se nemusíš registrovat a vždy víš přesně, jaká zavazadla máš v ceně - jsme Ti prostě k dispozici.

21. Co když se mi nebude něco líbit?

V případě, že bude něco, co se Ti nelíbí, řeš to! Zajdi na recepci školy a řekni jim, jaký máš problém, aby jej mohli začít řešit. Napiš také nám. Našim cílem i cílem školy je Tvá spokojenost. Pokud však budeš mlčet a ve škole ani nám nic neřekneš, nebudeme mít možnost s tím cokoliv udělat, což by byla škoda.  

22. Dostanu po absolvování kurzu certifikát?

Ano, za podmínky, že splníš 80% docházku na výuku.

23. Je možné zakoupit kurz jako dárek?

Ano, na požádání Ti vystavíme dárkovou poukázku.

24. Lze jazykový pobyt stronovat?

Ano, jazykový pobyt lze stornovat dle podmínek příslušné jazykové školy, které si obvykle účtují stornovací poplatek.

25. Výuka a státní svátky.

O státních svátcích výuka neprobíhá. Některé školy pořádají místo výuky exkurze či výlety, jiné školy výuku nahrazují, záleží na konkrétní škole.

Státní svátky v roce 2019 připadající na den v týdnu: 1.1. , 19.3. , 19.4. , 1.5. , 7.6. , 15.8. , 13.12. , 25.12.

26. Co s volným časem?

Každá škola nabízí svým studentům různé volnočasové aktivity a výlety. Některé jsou zdarma, jiné se platí za menší či větší poplatek, záleží na druhu výletu.  Akuální přehled vždy najdeš na nástěnce dané školy. Svůj volný čas si můžeš naplánovat také sam/a či s kamarády. Můžeš si zajít do kina, na nákupy, potápět se, navštívit nějakou zahradu či odlehlou pláž apod.  Některé školy mají také svůj vlastní beach club, bazén, fitness a další vymoženosti, které mohou studenti zdarma využívat.